Ευχαριστήριο του Δ.Σ. για τις εκδηλώσεις Μνήμης του Ολοκαυτώματος Κωσταραζίου.



Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου, θέλουν να εκφράσουν δημόσια τις ευχαριστίες σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τα 78 χρόνια του Ολοκαυτώματος του Κωσταραζίου και παρευρέθηκαν στον Ι.Ν. Γενέθλιου της Θεοτόκου στο Παλαιό Κωσταράζι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο και όλους τους προσκεκλημένους θεσμικούς εκπροσώπους που απέδωσαν φόρο μνήμης με την παρουσία του στους εκτελεσθέντες κατοίκου του Μαρτυρικού Χωριού, στα μέλη του Πολιτιστικού που συνέβαλαν στην οργάνωση και προετοιμασία του χώρου για την τέλεση της Επιμνημόσυνης Δέησης, τον πάτερ Δημήτριο Συκόπουλο για την άψογη συνεργασία, τον πάτερ Κωνσταντίνο Βασιλειάδη για την βιντεοσκόπηση και σε όλους τους κατοίκους του Κωσταραζίου που στο άκουσμα της πραγματοποίησης αυτών των εκδηλώσεων με μεγάλη θέρμη και χαρά, προετοίμασαν και απλόχερα προσέφεραν κεράσματα.

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Άργους Ορεστικού για την διοργάνωση και φιλοξενία της ημερίδας  που παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων και τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος «Παλαιό και Νέο Κωσταράζι. Δράσεις για τη Μελέτη, Διαφύλαξη και Ανάδειξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» υπό του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας Στράτου Δορδανά όπως επίσης και μαρτυρίες κατοίκων που επέζησαν του ολοκαυτώματος στις 13 Απριλίου 1944. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το εορταστικό πρόγραμμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.